Kapat


Apple 0

iPhone’umu Bul Özelliği Nasıl Devre Dışı Bırakılır ?

İlk iPhone kurulumunda isteğiniz doğrultusunda aktif edilen iPhone’umu Bul Özelliği yeniden kurulum yapabilmeniz için kapatılması gereklidir. Eğer telefonunuzu bir servise verecekseniz ya da kendiniz cihaz sıfırlama işlemi yapacaksanız mutlaka iPhone’umu Bul Özelliğini pasif duruma getirmeniz gerekecektir. Aksi durumda cihazı asla yeniden kuramazsınız.

iPhone’umu Bul Özelliği sayesinde telefonunuzu kaybettiğinizde ya da çaldırdığınızda basit bir şekilde anlık konum takibi yapabiliyorsunuz. Ancak bunun dışında bu özelliği aktif olarak kullanmanıza neden olacak bir özelliği bulunmuyor sadece çocuklarınızın takibini yapmak istiyorsanız iPhone’umu Bul Özelliğini kullanabilirsiniz.

iPhone’umu Bul Özelliği Nasıl Kapatılır ?

Bu özellik iCloud altıında çalışan bir özelliktir takibini ya da kapatma işlemini iCloud hesabınız üzerinden yapacaksınız. Telefonunuzun Ayarlar kısmından iCloud seçeneklerine girdiğinizde karşınıza iPhone’umu Bul Özelliği çıkacaktır bu özelliğin yanında yeşil işaret bulunuyorsa özellik aktif demektir kapatmak için yanında yer alan butona tıklamanız yeterli olacaktır, bu aşamada sizden iCloud şifreniz istenecektir şifrenizi başarılı bir şekilde girmeniz durumunda pasif hale gelecektir. Eğer iCloud şifrenizi hatırlamıyorsanız öncelikle şifrenizi yenilemeniz gerekiyor çünkü iCloud şifrenizi başarılı bir şekilde girmedikten herhangi bir işlem yapamayacaksınız.

iphone iphonumu bul kapatma

Bu özelliği kapattıktan sonra artık cihazınızın takibini yapamayacaksınız. Eğer cihazınızı resetlemek için pasif duruma getirdiyseniz kurulum sonrasında tekrardan aktif duruma getirmeyi asla unutmayın.


{admin}


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir